17-та седница на Владата

Седницата се одржа на: 
24.02.2022 - 11:00
Соопштение за јавноста: 
Записник од седница: 
PDF icon Преземи (408.27 KB)
Точки на дневниот ред: 
Точка Наслов
1 Информација за воведувањето на новиот пакет на рестриктивни мерки на ЕУ во поглед на ситуацијата во Украина со препорака за придружување на Северна Македонија кон сите одлуки на ЕУ за овој вид на рестриктивни мерки
2 Информација за ситуацијата во и околу Украина и потребата од обезбедување сместување на државјани на Северна Македонија и членовите на нивните семејства по нивна евакуација од Украина