126-та седница на Владата

Седницата се одржа на: 
06.02.2023 - 17:00
Соопштение за јавноста: 
Записник од седница: 
PDF icon Преземи (549.75 KB)
Точки на дневниот ред: 
Точка Наслов
1 Информација за потребата од назначување на агент за процесни услуги на Република Северна Македонија претставувана од Министерството за финансии во процесот на издавање на Еврообврзница на меѓународниот пазар на капитал
2 Одлука за максимален износ на ново задолжување преку издавање на државни хартии од вредност на меѓународниот пазар на капитал - еврообврзници на Република Северна Македонија
3 Информација за потребата за обезбедување на итна помош по повод катастрофалниот земјотрес кој ја погоди Република Турција на 6 февруари 2023 година
4 Прашања и предлози
5 Предлог - одлука за испраќање на хуманитарна помош за заштита и спасување на Република Турција
6 Предлог - одлука за испраќање на тим за заштита и спасување од Министерството за одбрана во Република Турција