188-ма седница на Владата

Седницата се одржа на: 
28.09.2023 - 08:30
Соопштение за јавноста: 
Записник од седница: 
PDF icon Преземи (484.68 KB)
Точки на дневниот ред: 
Точка Наслов
1 Предлог-одлука за определување на добрата и услугите кои подлежат на повластена стапка на данокот на додадена вредност
2 Предлог-одлука за намалување на увозните давачки за увоз на свеж зеленчук
3 Предлог-одлука за изменување на одлуката за посебни услови за трговија на одделни стоки, определување на највисоки цени за одделни производи во трговијата на мало, како и обврска на трговците да прибавуваат и продаваат определени видови и количества на одделни стоки на потрошувачите според определен редослед
4 Предлог-одлука за укинување на увозните давачки за увоз на агруми, свежи и сушени
5 Предлог-одлука за намалување на увозните давачки за увоз на свежи домати, краставици и пиперки
6 Прашања и предлози 
7 Информација за воспоставување соработка со Амбасадата на Република Франција со Меморандум за соработка и Годишна програма за 2023 година