Соопштение за неработен ден - 26.04.2019 (петок), Велики Петок, за граѓаните од православна вероисповед во Република Северна Македонија

Министерството за труд и социјална политика, соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ„ бр.21/98 и 18/07), 26 април 2019 година (петок), Велики Петок, петок пред Велигден е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед во Република Северна Македонија.  

Истовремено, Министерството за труд и социјална политика на граѓаните од православната вероисповед им го честита празникот.