Соопштение за неработен ден за сите граѓани на Република Северна Македонија (Св. Кирил и Методиј, 24 мај, 2019 година, петок)

Министерството за труд и социјална политика, соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ„ бр.21/98 и 18/07), 24 мај 2019 година (петок), „Св. Кирил и Методиј“, Денот на сесловенските просветители е неработен ден за сите граѓани на Република Северна Македонија.

Истовремено, Министерството за труд и социјална политика на граѓаните на Република Северна Македонија им го честита празникот.