Обраќање на премиерот Зоран Заев на настан посветен на започнување на изградба на нова фабрика на „Балканлар Пластик“

Во четврток (18.07.2019) со почеток во 10:00 часот, претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев ќе се обрати на настан по повод започнување со изградба на фабриката „Балканлар Пластик“ во ТИРЗ Скопје1. Покрај премиерот Заев, на настанот ќе се обратат и Кочо Анѓушев, заменик претседател на Владата на Република Северна Македонија за економски прашања, министерот за економија, Крешник Бектеши и Александар Младеновски, директорот на Дирекцијата за технолошки индустриски развојни зони.
 

Календар Влада: 
Thursday, July 18, 2019 - 10:00 to 11:00