Премиерот Спасовски и министрите со теренски активности во регионот како дел од агендата за редовната четврта седница на Владата на Северна Македонија што ќе се одржи во Штип

Како дел од агендата на редовната четврта седница на Владата на Северна Македонија што ќе се одржи во Штип, премиерот Спасовски и министрите во Владата ќе имаат серија активности што ќе се одржат во текот на утрешниот ден (21.01.2020) во регионот.

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски како дел од неговите активности во пресрет на владината седница во 12:30 часот во Штип ќе изврши увид во работата на пречистителната станица Злетовица во населба Баби. После увидот се предвидени изјави за медиуми.

Во текот на денот и во рамките на овие теренски активности пред одржувањето на владината седница во Штип, заменичката претседателка во Владата и министерка за одбрана, Радмила Шекеринска, заедно со британскиот бригаден генерал, Хју Лојд Џонс ќе ја посетат Касарната „Јане Сандански“ во 13:30 часот, во Штип, во која се реализира обука под менторство на припадниците на вооружените сили на Обединетото Кралство.

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Оливер Спасовски во придружба на заменичката претседателка задолжена за координација со економските ресори, Мила Царовска, на дополнителната заменичка министерка за труд и социјална политика, Санела Шкријељ, и на директорката на УЈП, Сања Лукаревска, ќе ја посети текстилната компанија „Албатрос“ во Штип, каде што ќе оствари средба со менаџментот и вработените во фабриката  во 14:00 часот. После средбата се предвидени  изјави за медиуми. На оваа средба ќе присуствуваат градоначалникот на Општина Штип, Благој Бочваров и претставник на Организацијата на работодавачите, како и претставник на здружението „Гласен текстилец“.

Календар Влада: 
Monday, January 20, 2020 (All day)