Комеморација по повод сеќавањето на жртвите од Геноцидот над Ромите во рамки на Втората светска војна – 2 Август

Кабинетот на министерот без ресор задолжен за имплементација на Стратегијата за подобрување на состојбата на Ромите, Музафер Бајрам, по повод Европскиот ден на сеќавањето на холокаустот врз Ромите и Синтите - 2 Август, организира Комеморација за жртвите од Геноцидот над Ромите од Втората светска војна.

Календар Влада: 
Saturday, August 1, 2020 - 19:00 to Sunday, August 2, 2020 - 19:45