Прес-конференција на заменик-претседателот на Владата Димитров и ЕУ амбасадорот Гир

На 6.10.2020 година (вторник) со почеток во 17:30 часот, заменик-претседателот на Владата задолжен за европски прашања, Никола Димитров и шефот на Делегацијата на ЕУ во Северна Македонија, амбасадорот Дејвид Гир, ќе одржат заедничка прес-конференција на која што ќе се презентира Извештајот на Европската комисија за Северна Македонија за 2020 година, како и пакетот за проширување. 
 

Календар Влада: 
Tuesday, October 6, 2020 - 17:30 to 18:30