Премиерот Заев на промоција на нова инвестиција, ветерен парк во Општина Богданци

Денеска во 12.00 часот, премиерот Заев заедно со Блаже Шапов, градоначалник на Општина Богданци и Блаж Штерк, директор на компанијата „Интеренерго“ д.о.о, Љубљана ќе дадат изјава за медиуми со цел промоција на новата инвестиција, ветерен парк во Општина Богданци.

Станува збор за инвестиција во ветерна електрана од 30 мегавати на подрачјето на Општина Богданци со вредност од над 40 милиони евра. 

Календар Влада: 
Wednesday, March 17, 2021 - 12:00 to Thursday, March 18, 2021 - 12:45