Прес-конференција на портпаролот на Владата Хоџа и директорот на ДЗС Симовски

На 26.03.2021 година (петок), со почеток во 13:30 часот заедничка прес-конференција ќе одржи портпаролот на Владата на Република Северна Македонија, Муамет Хоџа, и директорот на Државниот завод за статистика, Апостол Симовски.

Темата на прес-конференцијата е претстојниот Попис на населението, домаќинствата и становите, активностите кои се во тек, како и осврт на пописот во дијаспората. 

Календар Влада: 
Friday, March 26, 2021 - 13:30 to 14:30