Премиерот Заев ќе се обрати на панел-дискусијата: „Со инвестиции во иновации до одржлив економски раст“

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Зоран Заев, денеска со почеток од 12:00 часот, ќе учествува на панел-дискусија на тема:„Со инвестиции во иновации до одржлив економски раст“.

Панел-дискусијата е во организација на Фонд за иновации и технолошки развој, а по повод 21 Април, Светски ден на креативноста и иновативноста.

Покрај премиерот Заев на панелот ќе се обратат Коста Петров, директор на ФИТР во улога на модератор, како и претставници на компании кои реализирале иновативна идеја со поддршка на ФИТР, односно Весна Кузмановска од „Стратум Рид“, Димитар Шошев- „Елисиум Центар“ , Ана Спасовска од „Иновејшн“ и Глигор Давчевски од „Докстим“.

Календар Влада: 
Wednesday, April 21, 2021 - 12:00 to Thursday, April 22, 2021 - 12:45