Посета на премиерот Заев на компанијата „Кемет Електроникс“ во Технолошко индустриска развојна зона 1 - Бунарџик

На 23.04.2021 година (петок) со почеток во 12:30 часот, премиерот Зоран Заев придружуван од директорот на Дирекцијата за технолошки индустриски развојни зони Јован Деспотовски ќе ја посети американската компанија за производство на електронски компоненти.

Станува збор за проширување на капацитетите на постоечката фабрика во вредност од 10 милиони евра, од кои еден дел ќе бидат вложени во Центар за истражување и развој.

Календар Влада: 
Friday, April 23, 2021 - 12:30 to 13:30