Вакцинација на дел од вицепремиерите и министрите во Владата на Република Северна Македонија

На 18.05.2021 година (вторник) на пунктот во спортската сала „Борис Трајковски“, ќе се вакцинираат следниве членови на Владата на Република Северна Македонија:

  • Фатмир Битиќи – заменик-претседател на Владата задолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции,
  • Никола Димитров – заменик-претседател на Владата задолжен за европски прашања Бујар Османи – министер за надворешни работи,
  • Бојан Маричиќ – министер за правда,
  • Фатмир Бесими – министер за финансии,
  • Крешник Бектеши – министер за економија,
  • Горан Милевски – министер за локална самоуправа.

По вакцинацијата, со почеток во 10:50 часот е предвидена изјава на заменик-претседателот на Владата задолжен за европски прашања - Никола Димитров и министерот за правда Бојан Маричиќ на платото пред вакциналниот пункт.

Календар Влада: 
Monday, May 17, 2021 - 10:00 to 11:30