1 јануари 2022 година (Нова Година) е неработен ден за сите

Министерството за труд и социјална политика, соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ”, бр.21/98 и 18/07), 1 јануари 2022 година (сабота), Нова Година е неработен ден за сите граѓани на Република Северна Македонија. 

Истовремено, Министерството за труд и социјална политика, на граѓаните им ја честита Новата Година.