Премиерот Ковачевски ќе ја пречека словачката претседателка Зузана Чапутова на официјална средба

На ден 7.09 2022 година (среда) претседателката на Република Словачка, Зузана Чапутова, ќе пристигне во дводневна посета на нашата земја.

Претседателката Чапутова и словачката делегација на платото пред Владата на Република Северна Македонија во 12:10 часот ќе ги пречека премиерот Димитар Ковачевски.

Календар Влада: 
Tuesday, September 6, 2022 - 12:00 to 13:00