Обраќање на премиерот Ковачевски по повод отпочнувањето со работа на 17 мегавати соларна електрана

На 10 октомври 2022 година (понеделник) премиерот Димитар Ковачевски и министерот за економија Крешник Бектеши ќе се обратат на настан по повод отпочнувањето со работа на 17 мегавати соларна електрана, кумулативно најголемата фотоволтаична електрана во Република Северна Македонија, лоцирана во Свети Николе, Амзабегово.

Настанот во организација на групацијата ГЕН-И, ќе се одржи во ресторан FOUR, хотел Парк со почеток во 11:00 часот.

Календар Влада: 
Monday, October 10, 2022 - 11:00 to 12:00