Премиерот Ковачевски ќе го посети Институтот за македонски јазик

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Димитар Ковачевски и министерката за култура Бисера Костадиновска-Стојчевска, на 18.01.2023 година (среда) со почеток во 12:30 часот ќе го посетат Институтот за македонски јазик - „Крсте Мисирков“, по повод завршувањето на Проектот за дигитализација на материјалите од картотеките.

Календар Влада: 
Среда, Јануари 18, 2023 - 12:30 to 13:30