Потпишување на Договор за надзор и правен трансакциски советник за изградба на Коридор VIII и Коридор X-d 

На 02.02.2023 година (четврток) во 09:00 часот, во Свечената сала на Владата на Република Северна Македонија, директорот на Јавното претпријатие за државни патишта, Ејуп Рустеми и директорот на „IRD Engeineering“, Паоло Орсини, ќе го потпишат Договорот за надзор и правен трансакциски советник за изградба на Коридор VIII и Коридор X-d.  На потпишувањето ќе присуствуваат и ќе се обратат претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Димитар Ковачевски, првиот вицепремиер и министер за политички систем и односи меѓу заедниците, Артан Груби,  министерот за транспорт и врски, Благој Бочварски и директорите потписници.

Во продолжение, линкови за настанот:

Линк до видео на македонски јазик
Линк до видео на албански јазик  
Линк до видео на англиски јазик  

Календар Влада: 
Thursday, February 2, 2023 - 09:00 to 10:00