Премиерот Димитар Ковачевски на настан во РЕК Битола

На 24 април 2023 (понеделник) во 11:30 часот, претседателот на Владата, Димитар Ковачевски ќе се обрати на настан по повод крајот на грејната сезона 2022/2023 и успешно справување со најголемата енергетската криза која светот ја памети по Втората светска војна. 

Локација: РЕК Битола
https://goo.gl/maps/6g2vNW9wKmQV
6YUV6

На настанот свои обраќања ќе имаат и министерот за економија, Крешник Бектеши, како и Васко Стефанов, генерален директор на ЕСМ, а ќе присуствува раководството на РЕК Битола, вработени во енергетските капацитет, како и членовите на енергетскиот кризен штаб.

Календар Влада: 
Monday, April 24, 2023 - 11:30 to 12:30