Премиерот Ковачевски ќе се обрати пред Советот за безбедност на Обединетите Нации во Њујорк

Премиерот Димитар Ковачевски денеска, 3 мај 2023 година (среда) во период од 10:00 до 13:00 часот, по американско време (Eastern Daylight Time - EDT), ќе се обрати пред Советот за безбедност на Обединетите Нации, на покана на претседавачот, Швајцарија. Премиерот Ковачевски е првиот македонски премиер кој се обраќа пред Советот за безбедност на ОН.

Линови за следење во живо, македонско време од 16:00 до 19:00 часот.

Видео од обраќањето на премиерот Ковачевски во Советот за безбедност во Обединети Нации на македонски јазик
Видео од обраќањето на премиерот Ковачевски во Советот за безбедност во Обединети Нации на англиски јазик
Видео од обраќањето на премиерот Ковачевски во Советот за безбедност во Обединети Нации на албански јазик

Календар Влада: 
Wednesday, May 3, 2023 - 16:00 to 19:00