Премиерот Ковачевски на панел сесија по повод 30 години членство на Северна Македонија во ОН

Премиерот Димитар Ковачевски, учествува на панел сесија во седиштето на Обединетите Нации во Њујорк, по повод 30 години членство на Северна Македонија во ОН каде ќе се дискутира за превентивна дипломатија, посредување и политика на пријателство.

Во попладневните часови, премиерот Ковачевски ќе присуствува и ќе се обрати на настанот организиран по повод одбележувањето на Денот на македонскиот јазик.

Календар Влада: 
Friday, May 5, 2023 - 00:00 to 23:45