Премиерот Ковачевски со свое обраќање на универзитетот Џон Хопкинс, во Вашингтон

Премиерот Димитар Ковачевски во рамки на работната посета во Вашингтон, ќе има свое обраќање на престижниот универзитет Џон Хопкинс во Вашингтон на тема: „Неодложна потреба за економски развој на Балканот“.

Линкови за следење во живо (американско време 10:00 - 11:00 часот), македонско време 16:00 - 17:00 часот.

Видео од обраќањето на премиерот Ковачевски на универзитетот Џонс Хопкинс во Вашингтон на македонски јазик
Видео од обраќањето на премиерот Ковачевски на универзитетот Џонс Хопкинс во Вашингтон на англиски јазик
Видео од обраќањето на премиерот Ковачевски на универзитетот Џонс Хопкинс во Вашингтон на албански јазик

Премиерот Ковачевски ќе оствари средби и со америнскиот сенатор Крис Марфи, со конгресмените Брендан Бојл и Деби Дингел, како и со останати високи владини претставници, сенатори и конгресмени.

Во делегацијата која ја предводи премиерот Ковачевски на денешните средби е министерот за надворешни работи, Бујар Османи.

Календар Влада: 
Tuesday, May 9, 2023 - 16:00 to 17:00