Премиерот Димитар Ковачевски ќе се обрати на свеченото отворање на фотоволтаична централа „ФЕЦ Новаци”

На 29 септември 2023 (петок), со почеток во 11:30 часот, премиерот Димитар Ковачевски, ќе се обрати на свеченото отворање на фотоволтаична централа „ФЕЦ Новаци”, нова домашна инвестиција.  

На настанот ќе присуствуваат и вицепремиерот за економски прашања и координација на економските ресори Фамир Битиќи, министерите за економија и за транспорт и врски, Крешник Бектеши и Благој Бочварски. 

Календар Влада: 
Петок, Септември 29, 2023 - 11:30 to 12:30