Премиерот Ковачевски ќе ја посети компанијата „Вивакс“

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Димитар Ковачевски, утре 18.10.2023 година (среда) во 10:30 часот, ќе ја посети компанијата „Вивакс“. На настанот покрај премиерот Ковачевски, ќе присуствуваат и амбасадорот на Европската Унија во Република Северна Македонија, Дејвид Гир, како и заменикот на претседателот на Владата на Република Северна Македонија задолжен за европски прашања, Бојан Маричиќ.

По обиколката на производствените капацитети, предвидени се изјави за медиумите.

Календар Влада: 
Wednesday, October 18, 2023 - 10:30 to 11:30