ПВРСМ Џафери ќе изврши увид во изградба на експресниот пат Ранковце - Крива Паланка / KQRMV Xhaferi do të inspektojë ndërtimin e rrugës së shpejtë Rankovcë - Kriva Pallankë

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Талат Џафери, заедно со министерот за транспорт и врски, Благој Бочварски, министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски и директорот на Јавното претпријатие за државни патишта, Ејуп Рустеми, на 08.03.2024 година (петок) во 12:30 часот,  ќе изврши увид во изградбата на експресниот пат Ранковце - Крива Паланка.

Локација   


Kryetari i Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut, Talat Xhaferi, së bashku me ministrin e Transportit dhe Lidhjeve, Bllagoj Boçvarski, ministrin e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave, Ljupço Nikollovski dhe drejtorin e Ndërmarrjes Publike për Rrugë Shtetërore, Ejup Rustemi, me 08.03.2024 (e premte) në orën 12:30, do të inspektojë ndërtimin e rrugës së shpejtë Rankovcë - Kriva Pallankë, pas së cilës do të japë deklaratë për mediat.

Vendnodhja

 

Календар Влада: 
Friday, March 8, 2024 - 12:30 to 13:30