Премиерот Џафери на Меѓународен форум за жени, мир и безбедност во Приштина, Косово/ KQRMV Xhaferi në Forumin ndërkombëtar për gratë, paqen dhe sigurinë në Prishtinë, Kosovë

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Талат Џафери, на 15.04.2024 година (понеделник), во 10:00 часот, ќе присуствува и ќе се обрати на Меѓународниот форум за жени, мир и безбедност во Приштина, Република Косово.

По завршување на форумот, премиерот Џафери ќе се сретне со Вјоса Османи Садриу, претседателка на Република Косово и со Бајрам Бегај, претседател на Република Албанија.


 Kryetari i Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut, Talat Xhaferi, më 15.04.2024 (e hënë), në ora 10:00, do të jetë i pranishëm dhe do të drejtohet në Forumin ndërkombëtar për gratë, paqen dhe sigurinë në Prishtinë, Republika e Kosovës.

Pas përfundimit të forumit, Kryeministri Xhaferi do të takohet me Vjosa Osmani Sadriun, Presidenten e Republikës së Kosovës, me Bajram Begaj, Presidentin e Republikës së Shqipërisë.

Календар Влада: 
Понеделник, Април 15, 2024 - 10:00 to 23:45