Буџет 2020 - Инвестираме во човечки капитал

Вложуваме во луѓето, Буџетот 2020 е развоен буџет посветен на нашиот најсилен капитал - човечкиот

Презентација


1. Министерство за транспорт и врски

Министерот Сугарески на презентација на граѓански буџет 2020: Го зголемуваме квалитетот на живеење на нашите граѓани, преку зголемување на буџетот за локални патишта, гасовод и водовод
Презентација

 

 


2. Министерство за земјоделство, шумарство и водостопанство

Министерот Димковски на презентација на граѓански буџет 2020: Вложувањето средства во земјоделците значи вложување во развојот на државата

Презентација

 

 


3. Министерство за здравство

Министерот Филипче: Предлог-буџет за 2020 година е креиран според потребите на пациентите и здравствените работници

Презентација

 

 


4. Министерство за труд и социјална политика

Царовска: Со буџет од 48,6 милијарди денари за 2020 година вложуваме во поквалитетен живот на децата, младите и повозрасните

Презентација

 

 


5. Министерство за одбрана

Шекеринска: Одбранбениот буџет за 2020 година е буџет на земја-членка на НАТО, повеќе пари за опрема, повеќе пари за секој припадник на Армијата

Презентација

 

 


6. Министерство за информатичко општество и администрација

Манчевски го претстави граѓанскиот буџет за 2020 година на МИОА - во фокусот дигитализацијата на административните услуги

Презентација

 

 


7. Министерство за економија

Бектеши го претстави граѓанскиот буџет-во фокусот мерки за енергетска ефикасност, поддршка на туризмот и развој на енергетскиот сектор

Презентација МК  |  Презентација АЛ