Фатон Асани, Национален координатор за соработка со дијаспора

Роден 3.4.1975 година во Скопје. Основно и средно образование завршено во Гостивар. Економски факултет завршен во Скопје. Печалбар во Р. Италија од 1999 година. Директор на Агенција за управување со одземен имот од 2017 година до 2023 година. Национален координатор за соработка со дијаспората од јануари 2024 година.

 

 

 

 

 

 


Телефон за контакт: 070 377 527
Е-маил: faton.asani@gs.gov.mk
 Веб-страна: http://www.diaspora.gov.mk/