Алатка за отчетност за трошоците на носителите на јавни функции

Како дел од заложбите на Владата на Република Македонија за поголема дигитална транспарентност, на Алатката за отчетност за трошоците на носителите на јавни функции можете да ги разгледате и споредувате службените трошоците на Претседателот на Владата на Република Македонија, Замениците на претседателот, Министрите, Министрите без ресор, Замениците министри, Генералниот секретар на Владата и Државните секретари на министерствата.

 

Линк до алатката: http://vlada.mk/otchetnost-troshoci

 


 

Прес-конференција на министерот без ресор Роберт Поповски, на која ја презентираше најновата алатка за отчетност за трошоците на министрите, замениците министри, државните секретари, генералниот секретар и премиерот на Република Македонија.