Одбележување на почеток со градба на фабриката „Гересхеимер“ во ТИРЗ 2

Во среда (23.10.2019 година), со почеток во 13:00 часот во ТИРЗ 2 (последен плац во правец на „Ван Хоол“), ќе се одбележи почетокот со градба на фабриката „Гересхеимер“. 

На свеченоста ќе се обратат претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев, заменик-претседателот на Владата задолжен за економски прашања, Кочо Анѓушев, министерот на економија, Крешник Бектеши и директорот на ТИРЗ, Александар Младеновски. 

Календар Влада: 
Среда, Октомври 23, 2019 - 13:00 to 14:00