Се одржа четиринаесетиот состанок на главниот координативен кризен штаб

Денеска се одржа четиринаесетиот состанок на главниот координативен кризен штаб преводен од претседателот на Владата на Република Северна Македонија Оливер Спасовски. 
Во присуство на Дирекцијата за заштита и спасување, Центарот за управување со кризи, кабинетот на Претседателот на Република Северна Македонија, и ресорните министерства, се реферираа заклучоците од Комисијата за заразни болести како и актуелните состојби поврзани со коронавирус.