Се одржа осумнаесетиот состанок на главниот координативен кризен штаб

На осумнаесетиот главен координативен кризен штаб предводен од претседателот на Владата на Република Северна Македонија Оливер Спасовски се одвиваше во присуство на членовите на Комисијата за заразни болести на која се дискутираа акуелните состојбу со коронавирус, со посебен акцент на заштита на здравствените работници и почитување на протоколите за заштита на здравствените работници.
 

Покрај членовите на Комисијата, на состанокот учестуваа и Дирекцијата за заштита и спасување, Центарот за управување со кризи како и ресорните министерства кои реферираа за актуелните мерки кои Владата ги имплементира во насока на заштита и превенција од ширење на коронавирус.