59-та седница на Владата

Седницата се одржа на: 
30.05.2020 - 10:30
Соопштение за јавноста: 
Записник од седница: 
PDF icon Преземи (836.96 KB)
Точки на дневниот ред: 
Точка Наслов
1 Записник од Шеесет и третиот состанок на Главниот координативен кризен штаб за
обезбедување целосна координација во врска со спречување на внесување и ширење на
Коронавирус COVID-19, одржан на 30 мај 2020 година
2 Прашања и предлози /59/
3 Предлог - уредба со законска сила за ограничување на собирање во групи за време на
вонредна состојба
4 Предлог - уредба со законска сила за издавање на ваучери на вработени лица со низок доход
заради поттикнување на домашниот туризам за време на вонредна состојба