Во изминатото деноноќие произведени се 18.122 MWh електрична енергија

АД ЕСМ на 16.02.2023 година произведе 18.122 MWh електрична енергија, која е намената за домаќинствата и малите потрошувачи, како и потребите за дополнителни снабдувања за училишта, прехранбена индустрија и други витални државни субјекти.

Во Термоелектраните произведени се 12.222 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 5.900 MWh.

* Податоците се преземени од Диспечерски извештај на АД ЕСМ за 16.02.2023 година.