Во изминатото деноноќие произведени се 14.117 MWh електрична енергија

АД ЕСМ на 27.02.2023 година произведe 14.117 MWh електрична енергија, која е намената за домаќинствата и малите потрошувачи, како и потребите за дополнителни снабдувања за училишта, прехранбена индустрија и други витални државни субјекти.

Во Термоелектраните произведени се 10.676 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 3.441 MWh.