Во изминатото деноноќие произведени се 15.606 MWh електрична енергија

АД ЕСМ на 21.03.2023 година произведe 15.606 MWh електрична енергија, која е намената за домаќинствата и малите потрошувачи, како и потребите за дополнителни снабдувања за училишта, прехранбена индустрија и други витални државни субјекти.

Во Термоелектраните произведени се 10.344 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 5.262 MWh.