1 мај 2023 година (понеделник), Ден на трудот е неработен ден за сите граѓани на Република Северна Македонија

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ“ бр.21/98 и 18/07), 1 мај 2023 година (понеделник), Ден на трудот е неработен ден за сите граѓани на Република Северна Македонија. 

Министерството за труд и социјална политика на сите граѓани во Република Северна Македонија им го честита Денот на трудот.