Премиерот Џафери ќе се обрати на инаугуративната седница за формирање на Советот за НАТО активности / Kryeministri Xhaferi do të drejtohet në seancën inauguruese për themelimin e Këshillit për Aktivitetet e NATO-s

Премиерот на Република Северна Македонија, Талат Џафери, на 07.02.2024 година (среда) со почеток во 11:00 часот, во Свечената сала во Владата, ќе се обрати на инаугуративната седница за формирање на Советот за НАТО активности. Покрај премиерот, на седницата ќе се обратат и министерот за надворешни работи, Бујар Османи, министерката за одбрана, Славјанка Петровска и британскиот амбасадор, Метју Лосон.

Ги покануваме фотографите и снимателите за кратки видео инсерти и фотографии од настанот. Ве информираме дека на настанот не се предвидени новинарски прашања.

Замолуваме медиумските екипи да пристигнат најдоцна до 10:30 часот во Медија центарот на Владата.

Обраќањата може да ги проследите во живо на следните линкови:
 
Линк до видео на македонски јазик
Линк до видео на албански јазик
Линк до видео на англиски јазик


Kryeministri i Republikës së Maqedonisë së Veriut, Talat Xhaferi, më 07.02.2024 (e mërkurë), me fillim në ora 11:00, në Sallën solemne të Qeverisë, do të drejtohet në seancën inauguruese për themelimin e Këshillit për Aktivitetet e NATO-s. Në seancë, krahas Kryeministrit, do të drejtohen edhe ministri i Punëve të Jashtme, Bujar Osmani, ministrja e Mbrojtjes, Sllavjanka Petrovska dhe ambasadori britanik, Metju Loson.

Ftojmë fotografët dhe kameramanët për video inserte të shkurtra si dhe fotografi nga evenimenti. Ju informojmë se në eveniment nuk janë paraparë pyetje të gazetarëve.

Luten ekipet mediatike që të arrijnë më së voni deri në orën 10:30 në Qendrën e Medias në Qeveri.

Fjalimet mund ti ndiqni drejtpërdrejt në linqet në vijim:

Link në gjuhën maqedonase
Link në gjuhën shqipe
Link në gjuhën angleze

Календар Влада: 
Среда, Февруари 7, 2024 - 11:00 to 12:00