Премиерот Талат Џафери го образложи предлогот за разрешување на министрите Алиу и Меџити во Собранието

Премиерот Џафери на денешната собраниска седница се обрати пред пратениците и го образложи предлогот министерот Азиру Алиу да биде разрешен од функцијата министер за информатичко општество и администрација и министерот Фатмир Меџити да биде разрешен од функцијата министер за здравство.