29-та седница на Владата

Седницата се одржа на: 
26.03.2020 - 15:00
Соопштение за јавноста: 
Записник од седница: 
PDF icon Преземи (252.26 KB)
Точки на дневниот ред: 
Точка Наслов
Пред точка Информацијата за извршени инспекциски надзори согласно Заклучок на Владата од седницата, одржана на 13.3.2020 година, со Извештај за 24 и 25.3.2020 година - сумарен
1 Записник од Единаесеттиот состанок на Главниот координативен кризен штаб за обезбедување целосна координација во врска со спречување на внесување и ширење на Коронавирус COVID-19, одржан на 26 март 2020 година
2 Предлог-одлуки за давање согласност на решенија за отстапување на одземени предмети (разна стока) во управна и прекршочна постапка
3 Предлог-уредба со законска сила за примена на Законот за земјоделско земјиште
4 Предлог-одлука за дополнување на Одлуката за укинување на увозната давачка - царинската стапка за потрошен медицински материјал