Буџет 2019 - Повеќе пари за граѓаните

budget.finance.gov.mk


1. Претседателот на Владата на Република Македонија Зоран Заев, заедно со министерот за финансии Драган Тевдовски, на прес-конференција ги презентираа главните аспекти на Буџетот на Република Македонија за 2019 година, кој како Предлог-буџет беше доставен до Собранието на Република Македонија.

 

Презентација: 

Преземи


 

2. Вицепремиерот Aнѓушев на прес-конференција го презентираше буџетот за економски развој за 2019 година.

 

Презентација:

Преземи


3. Министерство за земјоделство, шумарство и водостопанство - Презентација на Буџетот за 2019

 

Презентација: 

Преземи


4. Министерство за транспорт и врски - Презентација на Буџетот за 2019

 

Презентација:

Преземи


5. Министерство за одбрана - Презентација на Буџетот за 2019

 

Презентација:

Преземи


6. Министерство за здравство - Презентација на Буџетот за 2019

 

Презентација:

Преземи


7. Министерство за информатичко општество и администрација - Презентација на Буџетот за 2019

 

Презентација: 

Преземи


8. Министерство за култура - Презентација на Буџетот за 2019

 

Презентација:

Преземи

Prezantimi:

Shkarko


budget.finance.gov.mk


Прес-конференции за Предлог-буџетот за 2019