Соопштение за неработен ден за граѓаните припадници на српската заедница во Република Северна Македонија

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно соЗаконот за празниците на РМ („Службен весник  на  РМ„ бр.21/98 и 18/07), 27 јануари 2021 година (среда), Свети Сава е неработен ден за граѓаните припадници на српската заедница во Република Северна Македонија.

Истовремено, Министерството за труд и социјална политика на граѓаните припадници на српската заедница им го честита празникот Свети Сава.