Владата денеска ќе ја одржи редовната 50-та седница

Владата на Република Северна Македонија денеска ќе ја одржи редовната 50-та седница со повеќе точки на дневниот ред од својата програма за работа и од интерес на граѓаните. 

На предлог на Канцеларијата на Претседателот на Владата, на седницата ќе биде разгледан Извештајот за процесот на пилотирање на новиот модел за проценка на дополнителна образовна, здравствена и социјална поддршка на дете и младинец, базиран на Меѓународната класификација на функционирањето (МКФ), како светски стандард за класификација, одобрена од Светската здравствена организација во 2001 година.

На седницата, на дневен ред за разгледување се наоѓа и Предлог-законот за прогласување на дел од Шар Планина за Национален парк. 

На оваа седница на Владата е и Информацијата за состојбата со аерозагадувањето и потребата од продолжување на процесот на замена на нееколошки горива во јавните објекти во Република Северна Македонија поднесена од Министерството за животна средина и просторно планирање. 

На денешната редовна седница, која ќе се одржи преку видеоконференциска интернет врска ќе биде разгледана и Предлог-програмата за рамномерен регионален развој за 2021 и 2022 година, предложена од Министерството за локална самоуправа.

За донесените одлуки и заклучоци од седницата, која е предвидено да започне во 12:00 часот, јавноста ќе биде известена преку соопштение веднаш штом ќе биде завршена.

Календар Влада: 
Вторник, Март 2, 2021 - 12:00 to Среда, Март 3, 2021 - 12:45