Заедничка изјава за медиумите на претседателот на Владата на Република Северна Македонија Зоран Заев и претседателот на Владата на Република Бугарија Стефан Јанев

Денеска во работна посета на Софија, претседателот на Владата на Република Северна Македонија Зоран Заев предводи владина делегација составена од заменик-претседателот на Владата на Република Северна Македонија задолжен за европски прашања Никола Димитров и министерот за надворешни работи Бујар Османи.

За време на работата посета, предвидена е средба со претседателот на Владата на Република Бугарија Стефан Јанев, после која следува заедничка изјава за медиумите.

Изјавата за медиуми е закажана во 13:35 часот и може да се следи на следниот линк
 

Календар Влада: 
Четврток, Јуни 17, 2021 - 13:30 to 15:00