Владата ќе ја одржи редовната 117-та седница

Владата на Република Северна Македонија, денеска, 2.11.2021 година (вторник), ќе ја одржи редовната 117-та седница со повеќе точки од својата програма за работа и од интерес на граѓаните.
 
Владата денеска ќе ја разгледа и ќе ја стави на усвојување и Националната стратегија за вработување 2021-2027 година со вклучен Акциски план за вработување.
 
На дневниот ред на оваа седница, меѓу другото, е Информацијата за напредок во имплементацијата на Вториот проект за подобрување на општинските услуги заклучно со септември 2021 година.
 
На предлог на Министерството за надворешни работи, денеска пред министрите ќе се најде и Предлог-законот за ратификација на договорите меѓу Владата на Република Северна Македонија и Владата на Република Албанија за воспоставување на заеднички гранични премини, како и Предлог-законот за ратификација на Меморандумот за разбирање за олеснување на патниот транспорт на стоки во регионот на Организацијата за црноморска економска соработка.

Календар Влада: 
Вторник, Ноември 2, 2021 - 12:00 to 13:00