Прес-конференција на министерот за транспорт и врски, Благој Бочварски

Ве информираме дека денеска (вторник, 30 август, 2022 година) министерот за транспорт и врски, Благој Бочварски ќе одржи прес-конференција во врска со измените во Законот за градење, а кои се однесуваат на поедноставување на процедурите за поставување на фотонапонски електро-централи на објекти.

Прес-конференцијата ќе се одржи во 13:30 часот во Медиjа центарот на Владата на Република Северна Македонија.

Календар Влада: 
Вторник, Август 30, 2022 - 13:30 to 14:30