Прес-конференција на премиерот Ковачевски и вицепремиерот за европски прашања Маричиќ за скрининг процесот и следните активности поврзани со ЕУ интеграциите

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Димитар Ковачевски и заменик претседателот на Владата задолжен за европски прашања Бојан Маричиќ на 18.01.2023 година (среда) со почеток во 10:30 часот, во Медија центарот на Владата ќе одржи прес-конференција за текот на скрининг процесот за ЕУ интеграции.

Скринингот е формална и техничка операција што ја врши Европската комисија, со цел да се подготват преговорите за членство и претставува аналитичка презентација на правото на ЕУ и состојбата во земјата кандидат во однос на него.

Прес-конференцијата може да се следи во живо на следните линкови:

Линк до прес-конференцијата на македонски јазик

Линк до прес-конференцијата на албански јазик

Календар Влада: 
Среда, Јануари 18, 2023 - 10:30 to 11:30