Во изминатото деноноќие произведени се 22.933 MWh електрична енергија

АД ЕСМ на 12.02.2023 година произведе 22.933 MWh електрична енергија, која е намената за домаќинствата и малите потрошувачи, како и потребите за дополнителни снабдувања за училишта, прехранбена индустрија и други витални државни субјекти.

Во Термоелектраните произведени се 16.502 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 6.431 MWh.

* Податоците се преземени од Диспечерски извештај на АД ЕСМ за 12.02.2023 година.