Редовна седница на Советот за социјална сигурност за новата методологија за усогласување на пензиите

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Димитар Ковачевски, денеска (16.03.2023 година) ќе учествува и ќе се обрати на вториот состанок на Советот на социјална сигурност, на кој ќе се усвојува и потврдува зголемувањето на пензиите. Настанот ќе се одржи во Свечената сала во Владата на Република Северна Македонија, со почеток од 12:30 часот.

Претседавач на состанокот ќе биде министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска, а ќе учествуваат и експерти од ресорните министерства, од Фондот на пензиско и инвалидско осигурување и Фондот за здравствено осигурување на Северна Македонија, од Црвен крст на Република Северна Македонија, Агенција за супервизија на капитално финансирано пензиско осигурување како и повеќе приватни пензиски друштва.

Календар Влада: 
Четврток, Март 16, 2023 - 12:30 to 13:30